گیاه سارا

این گیاه در آب وهوای گرم و مرطوب ودر مناطق پایین تر از 500 متر از سطح دریا به خوبی رشد و نمو می کند. بهترین رشد را در خاکهایی با بافت لومی شنی و غنی از مواد آلی با PH،5/5تا 8 دارد . در شبه قاره هند  و کشورهای جنوب شرق آسیا وچین  بعنوان یک سبزی برگی بطور گسترده در بسیاری از فروشگاههای مواد غذایی و همچنین بازارهای کشاورزی می توان دید . این گیاه دارای مقدار بالایی از ویتامین Aو Bو C ،آهن،کلسیم ،پتاسیم،منگنز ،منیزیم می باشد. اگر چه در منابع از آن با نام اسفناج  هند یا اسفناج خزنده ویا اسفناج مالابار یاد می شود و در عطر و طعم با اسفناج مشابه است .ولی هیچ گونه قرابتی با اسفناج (spinacia oleracea) ندارد گلها کوچک ،سفید و آمیخته با رنگ صورتی ، گوشتی به شکل خوشه های کوچک در انتهای ساقه یا بر روی گره ها قراردارد میوه به اندازه نخود و بنفش رنگ که درنهایت سیاه و آبدار می باشند . از میوه های آن بصورت تازه خوری استفاده می شود . با بذر و قلمه ساقه به راحتی تکثیر می یابد.

آبان ماه پارسال سرکار خانم مهندس زهرا فرشید یک گلدان از این گیاه را برایم ارسال کردند . از آن زمان تاکنون من به دنبال شناسایی این گونه گیاهی بودم . منابع مختلف و متعددی را کند و کاو کردم تا بالاخره براساس ضرب المثل معروف که می گویند «جوینده ، عاقبت یابنده است »آنرا پیدا کردم .  و به افتخار سرکار خانم مهندس سارا پورمحمدی که در این مدت در ترجمه مقالات باغبانی و ویرایش مطالب مختلف در زمینه علوم باغبانی مرا یاری نموده اند نام زیبای « سارا » را بر این گونه گیاهی گذاشتم .

/ 2 نظر / 767 بازدید